Poprzedni temat «» Następny temat
Kołysanka
Autor Wiadomość
AchnabalX

Wysłany: 2010-02-24, 14:38   Kołysanka

Hm... ciekaw jestem Waszego zdania na temat polskiej czarnej komedii. :freddy:
Ja szerzej wypaplałem się na blogu. Tu, w skrócie: za mało było grozy (prawie wcale), za mało komedii. Takie jakieś gatunkowo niejakie. Ponadto odniosłem wrażenie, że reżyser chciał upchnąć za dużo akcji zaraz na początku. Potem długo, długo nic się nie dzieje... Ogólnie film daje radę, ale jak na Machulskiego to kaszana.
Taka naciągana trója.

p.a. 

Wysłany: 2010-02-24, 22:59   

Widziałem tylko trailer, który w zamierzeniu ma chyba pokazywać jedne z najlepszych scen. I jeśli tak jest, to nie najlepiej to wygląda. Nie zachęcił mnie on w każdym bądź razie do obejrzenia całego filmu.

Lukaszpunk 

Wysłany: 2010-02-25, 12:14   

Ja na razie widziałem tylko zwiastun, ale jestem dobrej myśli. Nie spodziewam się arcydzieła ale liczę na dobrą rozrywkę. Przede wszystkim cieszy fakt że w zalewie beznadziejnych komedii romantycznych kino polskie idzie też w innym kierunku. Brak nam horrorów i filmów grozy w rodzimym wydaniu, a że to komedio-horror czy raczej komiczny film grozy to niczego nie zmienia przynajmniej dla mnie :-P

AchnabalX

Wysłany: 2010-02-25, 13:06   

p.a. napisał/a:
Widziałem tylko trailer, który w zamierzeniu ma chyba pokazywać jedne z najlepszych scen.
Ano, jeśli mówimy o tym samym zwiastunie, czyli tym pełnym (http://www.youtube.com/watch?v=XfFVLzjjHN8) to masz rację. Większość najlepszych scen jest tutaj. Oprócz nich zdarza się kilka przebłysków, ale tak jak mówiłem na 1,5h to za mało.

bloodmary 

Wysłany: 2010-03-09, 17:51   

Najlepsza jest muzyczka z 'kolysanki' ;-) , ale ogólnie film mnie nie zachwycił.

isztar

Wysłany: 2010-03-11, 19:15   

A mnie się całkiem podobał - jak na polski film, to mile mnie zaskoczył, bo ostatnim dobrym polskim filmem, jaki widziałam, była chyba "Seksmisja". Takie cztery z małym minusem, całkiem przyjemny jako weekendowa rozrywka, no i zgadzam się z Bloodmary - muzyka jest świetna! :)

stoper 
satanas bananas

Wysłany: 2010-05-07, 16:44   

film nawet przedni, rozrywka w czystej postaci, podana w fajny błyskotliwy sposób, na pewno nie jest to strata czasu ;) wesołe dialogi film się nie dłuży kilka kreacji zagranych brawurowo, naprawdę nieźle jak na polskie kino :)

Odpowiedz do tematu